100%- Scout-in Lent
Scouting St Bernardus - Lent - Oosterhout

Opgericht in 1947. Overkoepelend orgaan is de Stichting die de Scouts, Welpen en het Bestuur omvat. De Scouts zijn de kern. Ontzettend leuke groep vrijwilligers begeleiden drie troepen in Lent-Oostehout..
Zin in avontuur en natuur? Jongens als meisjes gaan elke schoolweek onder begeleiding leuke en spannende avonturen beleven, met hierin aandacht voor de natuur, knoop-touw-hout werk en survivallen. Vaak is er voor de zomervakantie een meerdaags kamp.
In de schoolvakanties komen welpen niet bij elkaar tenzij er een kamp is.
Tijdens de bijeenkomsten is iedereen via een collectieve overeenkomst verzekerd.

Scouting Lent

Zie ook onze activiteiten op FacebookScouting Lent
Activiteiten voor de Scouting groepen:

Tentverhuur
Scouting St Bernardus heeft diverse tenten in gebruik. De grootste tent, 6 x 12 meter, wordt regelmatig uitgeleend voor huwelijksfeesten, jubilea, buurtfeesten, en kampeeractiviteiten. De tent is van deugdelijk waterbestendig materiaal, stormvast, geeft plek aan 80 personen, en wordt voor u opgezet en afgebroken voor de zachte prijs van 175 euro. Hiermee kunnen we de spelletjes en huur weer betalen voor de kinderen. Neem contact op met ons

werd een fantastisch sukses voor de nieuwbouwplannen van de group.

100 jaar Scouts in 2011

De Scouting vereniging die bij Baden Powell begon was in 2010 100 jaar oud. Dat betekende veel activiteiten (zie Jubileum site Scouting Nederland. Ook de Waalsprong groep was veel van plan. In 2011 worden ook gezamenlijke activiteiten gedaan met Scouting groepen in de regio en met Scouting Nederland:

Huisvesting in de Waalsprong

De huisvesting is sinds 2000 in de Blokhut. Deze staat nu aan de Parallelweg 28a, een metalen schuur naast de Snelbinder (tijdelijk). Sinds 2000 worden stappen ondernomen om een echte blokhut te krijgen. Voorlopig kunnen we blijven zitten, en gaan we proberen een eigen terrein en zichtbaarheid te krijgen, bijv in de oude Vitens Waterwerken aan de Vossepels/Spiegelbos.
Een terrein was toegewezen aan het bosje in Oosterhout (Vlek 21 Waaijenstijn, 1100 m2) voor een multifunctionele groepaccommodatie voor scouts EN NIET-COMMERCIEELE JEUGDORGANISATIES, maar is inmiddels vergeven. Een nieuw terrein wordt gezocht, inclusief de optie om het Vitens pompstation aan dde Vossenpels te mogen betrekken.
Belangstellende nemen contact op met ons, en de gemeente Nijmegen denkt dat de bouwactiviteiten worden hopelijk gestart in 20..14? ot die tijd hebben we met steun van Gemeente Nijmegen de vloeren en muren prachtig opgeknapt.
Idealiter zoekt St Bernardinus samenwerking met bijv Struin kinderopvang in de natuur, Permacultuur, wandelsportverenigingen, Nijmegen Natuurmuseum, en MEC, Jeugd Natuurontdekkers, de Natuurontdekkingsclub Nijmegen, IVN in de Waalsprong regio, Historische Tuin Lent en overige organisaties om gezamenlijk een ecologisch verantwoorde, duurzame locatie voor gezamenlijk gebruik te bouwen. Verhuur aaan non-profit organisaties en andere Scoutgroepen zal de exploitatiekosten kunnen drukken naast de duurzame eco-natuurgerichte bouwstijl.

Contact gegevens:
Oud Bestuur en Hopman: Harry Rikken,Laauwikstraat 80 6663 CM Lent 024 323 9684;
Facebook: Scouting St Bernardinus, Lent (ook voor aanmelding voor de e-Nieuwsbrief)


RUIMTE VOOR LEIDING
Via de Scouting Academy kun je al vroeg competentiebewijzen verzamelen voor je CV: Scouting verzorgt de trainingen en workshops, de begeleiding en de assessments waaarna je certificaten krijgt in belangrijke competenties als Leiding geven, Evenementen organiseren, Teamwerken, Motiveren, Spelontwerp en Natuur.

We willen geen wachtlijst.

vrijwilligers-leiders gezocht voor de welpen groepen ivm grote aantallen aanmeldingen

De welpengroep van 16 kids zoeken een vrouwelijke/mannelijke vrijwilligerster die de vrijdagavonden begeleidt (min leeftijd 16) met Bagheera Marleen en Tom. De avonden worden buiten de schoolvakanties gedaan. Een programma is aanwezig, maar input is altijd welkom. De beloning is 16 dankbare gezellige kinderen en een gezellig welpenteam.
De scoutgroep van 9 kinderen heeft versterking nodig van eeen jonge dame die de vrouwelijke scouts ondersteunt. Het scoutteam Rik, Rene, Pal en Hopman Harrie vormen een gezellig en ervaren herenteam waar input van een vrouw zeer welkom is in het runnen van de activiteiten.

Links voor Scouts


Facebook www.facebook.com/scoutinglent
Ook Steunpunt Scouting Gelderland begeeft zich op het terrein van social media! We hebben een eigen facebookpagina ( www.facebook.com%2fsteunpuntscoutinggelderland) en ook hebben we een twitteraccount (www.twitter.com/ScoutingGld >).

De alumni / oudleden groep op Linked In Scouting Lent groep
naar Scouting Nederland voor groepen, activiteiten, boekjes, survivals, Jamboree, Scout shops, etc.....
naar Steunpunt Scouting Gelderland voor info in Gelderland, achtergronden en tips

Samenwerking in de regio Zuid Oost via ZON: (zie ook http://www.scouting-zon.nl)
Zie ook Paul Kruger, Karel de Stoute, Jan Vanhoof, Trianus, Bevers, Brakkestein, Amalgama, Irene, Albertus en de Rowan Sherpa's 519
Zeeverkenners.
Vierdaagsekamp door de Scouts en Defensie


Kijk ook op Alle Pagina's over Scouting

Deze pagina werd 5758 keer bezocht sinds November 2019


Terug naar Ammerlaan homepages