100%- Scout-in Lent
Scouting St Bernardus - Lent - Oosterhout

Opgericht in 1947. Overkoepelend orgaan is de Stichting die de Scouts, Welpen en het Bestuur omvat. De Scouts zijn de kern. Ontzettend leuke groep vrijwilligers begeleiden drie troepen in Lent-Oostehout: voor kinderen tussen 6 en 10: welpen olv Bagheera, en vanaf 10 de verkenners/Scoutspman Harrie Rikken. Aan de bevers is ook gedacht: voor de hele kleintjes onder de 6 is een gNijmegen Noord groep die bijeenkomt in Paul Kruger (je kunt mailen naar bevers@scouting.paulkruger.nl voor de tijden).
Zin in avontuur en natuur? Jongens als meisjes gaan elke schoolweek onder begeleiding leuke en spannende avonturen beleven, met hierin aandacht voor de natuur, knoop-touw-hout werk en survivallen. Vaak is er voor de zomervakantie een meerdaags kamp.
In de schoolvakanties komen welpen niet bij elkaar tenzij er een kamp is.
Tijdens de bijeenkomsten is iedereen via een collectieve overeenkomst verzekerd.

Scouting Lent

Zie ook onze activiteiten op FacebookScouting Lent
Activiteiten voor de Scouting groepen:

Tentverhuur
Scouting St Bernardus heeft diverse tenten in gebruik. De grootste tent, 6 x 12 meter, wordt regelmatig uitgeleend voor huwelijksfeesten, jubilea, buurtfeesten, en kampeeractiviteiten. De tent is van deugdelijk waterbestendig materiaal, stormvast, geeft plek aan 80 personen, en wordt voor u opgezet en afgebroken voor de zachte prijs van 175 euro. Hiermee kunnen we de spelletjes en huur weer betalen voor de kinderen. Neem contact op met hopman Harrie Rikken

werd een fantastisch sukses voor de nieuwbouwplannen van de group. Dank aan supermarkt Jan Linders voor de steun aan ons in 2011!

Tijden:
Jongeren: welpen op vrijdag 18.45-20.30 (tot 10 jaar) met hulp van ouders
Ouderen: scouts op donderdag 19.30-21.00
Rowans: vrijdag 2100-2230

100 jaar Scouts in 2011

De Scouting vereniging die bij Baden Powell begon was in 2010 100 jaar oud. Dat betekende veel activiteiten (zie Jubileum site Scouting Nederland. Ook de Waalsprong groep was veel van plan. In 2011 worden ook gezamenlijke activiteiten gedaan met Scouting groepen in de regio en met Scouting Nederland:
Geef je hiervoor op bij Baghera en bij de Hopman

N i e u w s

Vanaf 1 september 2010 spreek je binnen Scouting over bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Een aantal belangrijke argumenten ligt aan de basis van dit besluit:
1. de namen van de speltakken sluiten aan bij de verhaallijnen uit de vernieuwde thema’s waarin de kinderen het Scoutingspel spelen
2. het vergroten van de herkenbaarheid over wat Scouting is bij mensen die Scouting niet kennen.
Met dit besluit komt formeel een einde aan het gebruik van overige speltaknamen zoals dolfijnen, esta’s, kabouters, verkenners, gidsen, padvindsters, zeeverkenners, luchtverkenners, rowans, sherpa’s, matrozen, wilde vaart, astronauten, jongerentak, pivo’s en loodsen


Kijk voor meer informatie op www.beverdoedag.scouting.nl .

Scouts2day, ook voor jongerentakkers
Tijdens Scouts2day vierden we met tienduizenden scouts tegelijk ons 100 jarig jubileum. Daar waren alle scouts welkom van 7 tot 21 jaar (met hun begeleiders). Leden van de jongerentak werden specifiek ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere jubileumspektakel. Zie de website www.scouts2day.scouting.nl

RoverscoutMania: het beste van Scouting in één evenement!
RoverscoutMania. RoverscoutMania is het beste van Scouting in één spetterend evenement. Activiteiten op en rond het water, op het land en in de lucht voor scouts die gaan voor avontuur, uitdaging en feest.
Tijdens RoverscoutsMania maken de deelnemers in ieder geval kennis met de spelvisie SCOUTS én het speciaal voor hen ontwikkelde spelaanbod met bijbehorende spelmaterialen. De locatie en het programma worden later in het feestjaar ingevuld. Alle roverscouts worden uiteraard op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en kunnen nieuwtjes en informatie terug vinden op www.roverscoutmania.scouting.nl .

Agenda/belangrijke data in het kader van het project 2013

(zie ook http://www.scouting-zon.nl)
Maart/april Scout it out! In het hele land
4 mei: dodenherdenking defile: aanwezig 19.30 bij De Geldershof, in uniform
11 mei Regio Zuid Oost Nederland (ZON) scoutingwedstrijden http://www.scouting-zon.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=142:regio-scouting-wedstrijden-2011&catid=5:nieuws-team-scouts&Itemid=162
begin mei: zaterdag acties bij Jan Linders: autowassen, flyers en helpen met inladen, in uniform
Dit jaar geen Dag van Het Park activiteiten
Geen scouting 9 en 10 juni ivm Avond4daagse. Loop je ook mee in uniform?
11-13 juni landelijke Scoutwedstrijden http://www.scouting-zon.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=143:landelijke-scouting-wedstrijden-2011&catid=5:nieuws-team-scouts&Itemid=162
Vrijdag-zondag 1 juli weekend trip, start 1700 bij de blokut
Scouting 4daagsekam http://www2.4daagsekamp.nl/ 18-20 juli
Trapperskamp Zweden 25 juli - 9 augustus http://www.trapperskamp.com/mp/introductie/
26 augustus: feestelijke opening van het nieuwe seizoen bij de blokhut
<2014

1 jan: start seizoen
1ste week September Lentse Oeverspelen: bouw en hulp activiteiten (vliegeren)
Scoutin-In landelijk festival: inschrijven voor 30 april!!!
6 november 2014 Roverscout Mania

Huisvesting in de Waalsprong

De huisvesting is sinds 2000 in de Blokhut. Deze staat nu aan de Parallelweg 28a, een metalen schuur naast de Snelbinder (tijdelijk). Sinds 2000 worden stappen ondernomen om een echte blokhut te krijgen. Voorlopig kunnen we blijven zitten, en gaan we proberen een eigen terrein en zichtbaarheid te krijgen, bijv in de oude Vitens Waterwerken aan de Vossepels/Spiegelbos.
Een terrein was toegewezen aan het bosje in Oosterhout (Vlek 21 Waaijenstijn, 1100 m2) voor een multifunctionele groepaccommodatie voor scouts EN NIET-COMMERCIEELE JEUGDORGANISATIES, maar is inmiddels vergeven. Een nieuw terrein wordt gezocht, inclusief de optie om het Vitens pompstation aan dde Vossenpels te mogen betrekken.
Belangstellende nemen contact op met ons, en de gemeente Nijmegen denkt dat de bouwactiviteiten worden hopelijk gestart in 20..14? ot die tijd hebben we met steun van Gemeente Nijmegen de vloeren en muren prachtig opgeknapt.
Idealiter zoekt St Bernardinus samenwerking met bijv Struin kinderopvang in de natuur, Permacultuur, wandelsportverenigingen, Nijmegen Natuurmuseum, en MEC, Jeugd Natuurontdekkers, de Natuurontdekkingsclub Nijmegen, IVN in de Waalsprong regio, Historische Tuin Lent en overige organisaties om gezamenlijk een ecologisch verantwoorde, duurzame locatie voor gezamenlijk gebruik te bouwen. Verhuur aaan non-profit organisaties en andere Scoutgroepen zal de exploitatiekosten kunnen drukken naast de duurzame eco-natuurgerichte bouwstijl.

Contributie en inkomsten
Graag doorgeven aan de Hopman Harrie: het liefst werken we met Autom. Incasso om de admin werkzaamheden klein te houden.
Omdat de Scouting regelmatig oud papier ophaalt in Oosterhout wordt die zo laag mogelijk gehouden. In 2009 was het anderhalve euro per avond.

De coordinatie van oud papier gebeurd door de DAR Nijmegen. Ouders en gezinsleden boven de 18 mogen graag meehelpen met ophalen. Het ophaal schema voor 2011 is (WIE is nog onbekend=graag opgeven bij Harrie):

OUD PAPIER
Datum 2011 Lopers
11 feb P en R
11 maart Rik - Johan
8 april Ton en Nico
13 mei Wilbert en Hennie
10 juni Rik en Harrie
8 juli Rene en Paul
12 aug Ton en WIE?
9 sept Wilbert en Johan
14 okt Rik en Hennie
11 nov R en P
9 dec Ton en Nico
13 jan Wilbert-Johan
Ophalers verzamelen om 18.00 op het terrein DVOL (Het Buske) met veiligheidsvest. Bel elkaar voor 17.00 die dag om misverstanden te voorkomen. Bij VERHINDERING ZELF VERVANGING REGELEN

Andere inkomsten worden verkregen uit de verhuur van de Scouts tent (42 m2) aan particulieren en organisaties. De Scouts zetten deze tent zelf op voor de klant en breken het af. Het verhuurbedrag voor 1 weekend was in 2011 175 euro incl. brengen, opztten, afbreken.
De contributie wordt per kwartaal gestuurd via een eenmalige machtiging. Contactpersoon is Nelly.

Contact gegevens:
Bestuur en Hopman: Harry Rikken,Laauwikstraat 80 6663 CM Lent 024 323 9684;
Facebook: Scouting St Bernardinus, Lent (ook voor aanmelding voor de e-Nieuwsbrief)
Bagheera Welpengroep: vacature (contact = Marleen Rikken, 024 323 55 62).
Hopman Scouts: Harrie Rikken (ook verhuurt van de tent)
Penningmeester: Henny Marwijk
Contributie: Rene: voor 2012 is dat 45 euro per half jaar voor de welpen, en 56.50 euro voor de scouts. Overmaken op rek nr 12.79.15.435 ovv naam kind of met autom. incasso.


RUIMTE VOOR LEIDING: TWEE DAMES NU BIJ DE WELPEN
Via de Scouting Academy kun je al vroeg competentiebewijzen verzamelen voor je CV: Scouting verzorgt de trainingen en workshops, de begeleiding en de assessments waaarna je certificaten krijgt in belangrijke competenties als Leiding geven, Evenementen organiseren, Teamwerken, Motiveren, Spelontwerp en Natuur.

We willen geen wachtlijst.

vrijwilligers-leiders gezocht voor de welpen groepen ivm grote aantallen aanmeldingen

De welpengroep van 16 kids zoeken een vrouwelijke/mannelijke vrijwilligerster die de vrijdagavonden begeleidt (min leeftijd 16) met Bagheera Marleen en Tom. De avonden worden buiten de schoolvakanties gedaan. Een programma is aanwezig, maar input is altijd welkom. De beloning is 16 dankbare gezellige kinderen en een gezellig welpenteam.
De scoutgroep van 9 kinderen heeft versterking nodig van eeen jonge dame die de vrouwelijke scouts ondersteunt. Het scoutteam Rik, Rene, Pal en Hopman Harrie vormen een gezellig en ervaren herenteam waar input van een vrouw zeer welkom is in het runnen van de activiteiten.

Links voor Scouts


naar de enig echte officiele Hyves site van Scouting St Bernardinus Lent, nu opgevolgd door Facebook www.facebook.com/scoutinglent
Ook Steunpunt Scouting Gelderland begeeft zich op het terrein van social media! We hebben een eigen facebookpagina ( www.facebook.com%2fsteunpuntscoutinggelderland) en ook hebben we een twitteraccount (www.twitter.com/ScoutingGld >).

De alumni / oudleden groep op Linked In Scouting Lent groep
naar Scouting Nederland voor groepen, activiteiten, boekjes, survivals, Jamboree, Scout shops, etc.....
naar Steunpunt Scouting Gelderland voor info in Gelderland, achtergronden en tips

Samenwerking in de regio Zuid Oost via ZON: (zie ook http://www.scouting-zon.nl)
Zie ook Paul Kruger, Karel de Stoute, Jan Vanhoof, Trianus, Bevers, Brakkestein, Amalgama, Irene, Albertus en de Rowan Sherpa's 519
Zeeverkenners.
Vierdaagsekamp door de Scouts en Defensie


Kijk ook op Alle Pagina's over Scouting

Deze pagina werd 5758 keer bezocht sinds November 2017


Terug naar Ammerlaan homepages